In memoriam: Hugo van der Niet

Opnieuw is ons een markant en langjarig ZVN-lid ontvallen. Afgelopen woensdag bereikte ons het verdrietige bericht, dat Hugo in zijn slaap is overleden. Ondanks dat vele wisten dan Hugo niet meer beter zou worden kwam de klap toch hard aan bij veel leden van de ZVN.

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verlies van Hugo.

Na het (ook al te vroeg) overlijden van zijn vrouw Atie, was Hugo dag en dagelijks op de ZVN te vinden, zomer of winter. Daarvoor was hij jarenlang zonder twijfel één van de meest zeilende leden, op zijn Prindle 15 “Aquila”. Het hele gezin, dochters Elles en Monique, zijn opgegroeid bij de ZVN en hebben zich altijd omringd met een grote groep vrienden. In de jaren ’90 was dat vooral een groep Prindle zeilers. Ontbijten op het strand in het familie weekend en feesten tot laat, overvaren naar Katwijk voor deelname aan “the battle of the Titans”, Hugo was erbij. Later werd hij lid van de Bora Bora crew met Cor Rosdorff, Pieter van den Brink, Joop Hazenoot en Hans van Klaveren.

Zeker ook voor Pieter is het overlijden van Hugo een groot verlies. In zijn kielzog nam hij Hugo mee in de Veiligheidscommissie van de ZVN en naar de ‘De Bierman’ waar menig boot en trailer hem passeerde, samen met Will van der Bent en René Passchier. En later ook naar de schaatsbaan van de NIJC waar Hugo tot de spuitploeg behoorde die de ijsbaan aan de Gooweg verzorgde.

Ook heeft Hugo jaren in het team van de jeugdcommissie gezeten. Naast het wedstrijdzeilen werd de jeugd door hem en de commissieleden het vak van het zeilen bijgebracht. Het gehele seizoen werd er door de jeugd op de zondagochtend en de woensdagavond gezeild. En wat we niet zullen vergeten is dat hij de meest fanatieke en succesvolle redactie van clubblad De Semafoor heeft voorgezeten. Bladen rapen rond de tafel in de Egbert de Grootstraat, de verspreiding naar de bezorgers (in de hele streek), de herinneringen aan Hugo zijn talrijk.

Al met al heeft Hugo sinds zijn lidmaatschap bij de ZVN veel betekend voor onze vereniging en het is dan ook een groot verlies voor de ZVN. Hij is voor altijd in onze harten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *