Ruim 30  enthousiaste kinderen meldden zich afgelopen zondag 26 juni met hun en ouders voor de 2022 editie van de workshop muizwemmen, georganiseerd door de KISS commissie, in samenwerking met onze gewaardeerde buren van de NRB. Omdat veel ZVN kids een eerdere editie volgde werd de interactieve dag afgetrapt met een multiple choice toets. De kinderen scoorden hier fantastisch, ook de lastige vragen werden over het algemeen goed beantwoord. Naast hoe je een mui vanaf de kant herkent en, belangrijker nog, hoe je daaruit kunt ontsnappen mocht je er onverhoopt in terecht komen, weten de kinderen nu onder meer wat een zoper is, wat de verschillende vlaggen betekenen en wat je moet doen als je een zeehond tegenkomt op zee of op het strand.

Na de theorie trokken de kinderen en ouders hun wetsuit aan om het geleerde in de praktijk te ondervinden. We vonden een mui net ten zuiden van het ZVN terrein, waar we via de zandbank naar toe waadden, onder de deskundige begeleiding en toezicht van de NRB lifeguards.

Na de warme douche aten de kinderen in no time een hele grote stapel pannenkoeken weg en kregen ze een welverdiend certificaat van deelname. Na een ruim uur gedanst en gezongen te hebben was het leuke programma ten einde en kon er nog nagenoten worden op het zonnige ZVN terras.

Wat ons betreft opnieuw voor herhaling vatbaar!

Heel veel dank aan de mensen van de NRB, jullie inzet voor onze club wordt hoog gewaardeerd! En dank aan de kinderen voor de enthousiaste deelname en ook de ouders en vrijwilligers die deze leuke en leerzame dag mogelijk hebben gemaakt.

Tot snel weer op het water!

🤙Powered by de NRB en KISS commissie