Over de ZVN

De ZVN is opgericht in 1957 en heeft als doelstelling het bevorderen van de brandingswatersporten.

De vereniging betrok in 2021 een nieuw en modern clubgebouw, verdeeld over 2 verdiepingen en is gunstig gelegen tussen de beide boulevards van Noordwijk. In ons gebouw is ook de Noordwijkse reddingsbrigade gevestigd; samen met hen zorgen we voor uw en onze veiligheid.

In de bovenbouw is de bar met een gezellige bar en lounge terras gevestigd. Beide met een spectaculair uitzicht over strand en zee. In de benedenbouw is ruimte voor de opslag van zeilen, kites, en (wind)surfmateriaal. Ook bevinden zich hier de kledinglockers en de douches en toiletten. De ZVN biedt ruimte aan 150 tot 200 boten (catamaran, lasers ed.).

Vanouds werd er voornamelijk met catamarans vanaf de ZVN gezeild; maar de laatste jaren wordt het Kitesufen suppen en golfsurfen steeds groter. Voor de zeilers loopt het seizoen van begin mei tot eind oktober, voor alle andere brandingssporten kan het hele jaar rond gebruik worden van onze vereniging.

Gedurende het hoogseizoen (mei-oktober) is de bar zoveel mogelijk geopend en wordt bemand door leden die bij toerbeurt hiervoor worden ingedeeld op basis van inschrijving in het inzetrooster. Het principe van de zelfwerkzaamheid staat bij de ZVN hoog in het vaandel – doordat onze leden zelf de als vrijwilliger verhschillende taken op zicht nemen, zoals bar, jeugd- en wedstijdzeilen, ondeerhoud van gebouw en boten et cetera. Hierdoor houden wij de kosten zo laag mogelijk en vergroten we het clubgevoel.

Tijdens het zomerseizoen organiseert de ZVN clubzeilwedstrijden, toertochten, kite-downwinders, gecertificeerde (CWO) jeugdzeillessen en wordt een familieweekend georganiseerd.

Elk jaar wordt het Bries open voor catamarans van diverse klassen georganiseerd.

Aan het begin van de zomervakantie is ons jaarlijkse familieweekend, waarin we voor alle leden wel iets leuks hebben om aan deel te nemen.

Noordwijk is een gemeente die bij uitstek geschikt is om de watersport te beoefenen. Er is een kilometers lang strand zonder gevaarlijke opstakels zoals strekdammen etc. Ook zijn er parkeergelegenheid ruimschoots aanwezig.