Commissies

De ZVN staat bekend als een actieve, goed georganiseerde vereniging. Of het nu om alle activiteiten gaat die voor en door de leden zelf geregeld worden, of de evenementen waaraan deelnemers van buiten de vereniging aan deelnemen: de ZVN staat ergens voor!

Waar het bestuur zich richt op de grote lijnen, zijn diverse commissie verantwoordelijk voor (de organisatie van) talloze activiteiten. Dat gaat uiteraard om de verschillende watersporten, maar ook om zaken als het clubhuis, de kantine, opleidingen en veiligheid.

Op deze website staan vooral de watersportactiviteiten centraal. Zo zorgt de wedstrijdcommissie voor het aanbod aan competitieve activiteiten zoals de clubcompetitie en het jaarlijkse multi-klasse evenement Bries Noordwijk Open. De toerzeilcommissie maakt het mogelijk laagdrempelig mee te varen naar bestemmingen in de omgeving van Noordwijk. De KISS commissie draagt zorg voor een verantwoorde uitoefening van de verschillende board-sporten (golfsurfen, Stand-Up Paddle boarden, wind- en kite-surfen).

Sinds 2011 beschikt de ZVN over een CWO-gecertificeerde jeugdzeilopleiding. Vanaf mei tot oktober wordt de jeugd (van 10 tot 18 jaar) opgeleid voor de diploma’s Jeugdcat I t/m III en Catamaran I t/m III. Voor de jeugd met ambitie wordt ook deelgenomen aan evenementen (zoals de Dutch Dragoon Cup op het Veerse Meer).

Het is evident dat ook veiligheid hoog in het vaandel staat. De veiligheidscommissie ziet toe op de zeewaardigheid van het materiaal, opleiding van leden in het gebruik van de rescue RIB (en de inzet ervan) en zorgt ervoor dat EHBO en AED kunnen worden ingezet. In 2020 heeft deze commissie ook de corona-protocollen opgesteld voor de vereniging.

En dan staan er ook nog allerlei faciliteiten ter beschikking aan de leden die het verenigingsleven gemakkelijker maken! Nu de vereniging in 2021 een nieuw onderkomen betrekt, is het goed om nog eens op te merken hoe goed het vorige clubgebouw (gebouwd voor 20 jaar in 1984) de tand des tijds heeft doorstaan. Dat heeft vele uren werk gevraagd van de bouwcommissie (in verschillende samenstellingen) en handige leden. Ondanks het intensieve gebruik, de “vijandige” invloeden van zeewater, zand en wind ziet het clubhuis er altijd spik & span uit. De ruime kantine, die bemand wordt door de leden, kent een gevarieerd aanbod voor de inwendige mens en deze wordt op peil gehouden door de barcommissie.

De vele hoogtepunten van de ZVN worden gevormd door evenementen, groot en klein. Ieder seizoen kent een aantal terugkerende evenementen, vanaf de Nieuwjaarsreceptie, de seizoensopening en het ZVN Zomerfestijn. En sportieve evenementen zoals de Kite Foil Cup en de Bries Noordwijk Open. De club beschikt over een eigen feesttent die in allerlei afmetingen (tot max. 300 m2) opgezet kan worden voor festiviteiten. De evenementencommissie zorgt voor een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin, voor recreanten en toppers, voor elk wat wils. En door de jaren is de ZVN gastheer van grote evenementen zoals Nederlandse Kampioenschappen, het Hobie Cat Multi Worlds & Europeans in 2017 en het Nacra World Championship in 1996.