Wedstrijdzeilen

Zeilen is al leuk van zichzelf. Maar wanneer je gaat wedstrijdzeilen, wordt het nóg leuker! Waarom? Je wordt gedwongen om “verplichte” koersen te varen, je wilt tenslotte zo snel mogelijk om alle boeien richting de finish. Je vergelijkt je eigen koers en snelheid met andere, vergelijkbare boten; wat doe ik goed, wat doen zij beter? Controle over je boot, dat wordt alleen maar beter in competitie. En bij de ZVN kan dat!

De wedstrijdcommissie stelt voor ieder jaar een kalender op met verschillende wedstrijddagen. Als de omstandigheden het toestaan, worden er wedstrijden om de boeien gevaren en soms ook een langeafstandsrace. Door het niveau van de wedstrijdleiding, kan de ZVN ook nationale evenementen organiseren. Daarnaast beschikt de club zelf over alle benodigde materialen en kennis. En bovendien: een leuke groep fanatieke wedstrijdzeilers!

Is wedstrijdzeilen iets voor jou? Kom gewoon eens kijken, vaar gewoon eens mee. En maak vooral (na afloop?) een praatje met de andere deelnemers; om slimmer te worden, beter, enthousiaster ook. En je zult merken: ook bij zeilen is de “derde helft” heel gezellig!

Hieronder de uitslagen van de gevaren wedstrijden: