Toerzeilen

De toerzeilcommissie van de ZVN organiseert catamaran zeiltochten die bijvoorbeeld vanwege de veiligheid liever niet individueel gemaakt worden. Bovendien is er begeleiding beschikbaar in de vorm van een rescue RIB en theorie van het zeilen op zee.

De commissie bestaat momenteel uit Martijn van Beelen, Ellen Gorter, Karel van Herwaarden en Thomas Silvis met ondersteuning van Klaas van Duin vanuit de opleidingscommissie.

Voor de hand liggende ‘tochtdoelen’ zijn de ankerplaats bij Scheveningen, de (toekomstige) windmolens op zee en onze zusterverenigingen vanaf / voorbij Zandvoort en Scheveningen. Zolang je tijdig het lekwater uit je rompen kunt halen is eigenlijk geen bestemming te ver weg. Uiteraard ontvangen we ook graag zusterverenigingen in Noordwijk en staan we open voor elke suggestie die samen zeilen leuk maakt. Sommigen dromen al van een meerdaagse!

We varen ontspannen, maar de praktijk is dat de deelnemers aan onze tochten het stiekem best leuk vinden om als eerste aan te komen, of om rondjes om de anderen te varen – je zeilt tenslotte niet voor niks op een catamaran; de gang moet er wel inzitten, in ieder geval fijn als het daarop lijkt 🙂

Anders gezegd: als je aan onze activiteiten meedoet, is de kans groot dat je zeiltalent er beter op wordt! Bovenal is het gezellig en heb je met ons betere argumenten om (ongewenste) sociale verplichtingen in de zomer te ontlopen.

Onze tochten worden over het algemeen georganiseerd in weekends zonder wedstrijdactiviteiten; dan is de rescue begeleiding voldoende beschikbaar. Voor veel tochten zijn specifieke weersomstandigheden nodig (combinatie van wind en tij) waardoor het vaak pas kort tevoren definitief bekend is waar we precies naar toegaan, en of we überhaupt gaan. Via app-berichten houden wij elkaar op de hoogte.

In de agenda kun je al wat potentiële tochtdata zien, zodat je bij het thuisfront op tijd de verwachtingen kunt temperen (of juist kunt enthousiasmeren)! Heb je zelf geen boot, maar zou je graag een keer opstappen? Dat kan ook (indien plaats beschikbaar)! Meld je dan even bij de commissie aan via onderstaande knop.