Zeilen

De ZVN is opgericht als zeilvereniging en tot op de dag van vandaag is zeilen de meest beoefende sport bij de ZVN. Het statutaire doel van de vereniging is echter het beoefenen van de brandingswatersport en zodoende zijn er talloze andere vormen van watersport bijgekomen.

Hoewel het zeilen vooral met catamarans wordt bedreven, zijn er nog steeds de nodige monohulls (o.a. Laser) in gebruik en ook zeer geschikt om vanaf het strand, door de branding gelanceerd te worden. Zeilen kan op een individueel niveau beoefend worden (het clubhuis is overdag altijd bemenst), maar de ZVN kent ook een aantal georganiseerde vormen. Ook is het mogelijk om opgeleid te worden tot zelfstandig zeilend lid van de vereniging.

Wil je iets meer weten over catamaranzeilen? Kijk dan ook vooral even op onze introductiepagina!


Wedstrijdzeilen
Op diverse zondagen in het seizoen worden er wedstrijden gevaren. Meestal gebruiken we zgn. gate banen maar voor de afwisseling ook weleens een long distance race.
Eerste start is gebruikelijk om 12.00 uur
.

Check de kalender!

Toerzeilen
De ZVN heeft een actieve commissie toerzeilen die regelmatig tochten organiseert naar wat verder weg gelegen doelen.

Check de kalender!

Jeugdzeilen
Vanaf mei start ieder jaar een nieuw seizoen met lessen voor jeugd van 10 t/m 18 jaar volgens het CWO systeem. Waar mogelijk wordt deelgenomen aan jeugd-evenementen, ook buiten Noordwijk.


Zeilen op zee… leuker kan de sport niet worden!