Opleiding & Jeugdzeilen

Catamaranzeilen op zee is onwijs gaaf! Maar… je met het natuurlijk wel eerst onder de knie krijgen

Sinds 2011 heeft de Zeilvereniging Noordwijk een nieuwe start gemaakt om de jeugd aan het zeilen te krijgen én te houden!

Voor ons is jeugdzeilen niet nieuw: al in de jaren ’60 van de vorige eeuw kreeg de jeugd van de Zeilvereniging Noordwijk les in een tot zeilboot omgebouwde sloep, de Leonore. En ook in de jaren ’80 en ’90 werd er veel aandacht aan jeugdzeilen besteed bij de ZVN. Nu werken we met een geheel nieuwe, CWO erkende zeilopleiding waarbij we je leren zeilen met een Hobie Cat Dragoon of een Hobie Cat 16 catamaran op zee. Heb je ze wel eens voorbij zien komen, helemaal schuin op het water, met grote, kleurige zeilen? Dat is toch wel het ultieme gevoel: het besturen van je eigen catamaran!

Het jeugdzeilprogramma start ieder jaar ongeveer in mei en loopt tot en met september. We zeilen op zaterdag in een ochtend- en een middaggroep. Een les duurt ca. 2,5 uur en hierin wordt zowel de theorie als de praktijk geoefend. De zeilinstructeurs van de ZVN zijn allemaal CWO-gecertificeerd; de jeugdzeilcursus leidt dan ook op tot een erkend CWO diploma Jeugdcatamaran (tot 16 jaar) I, II of III of CWO Catamaran I, II of III (16 jaar en ouder).

Naast het leren zeilen is het bij de ZVN ook mogelijk om als jeugdzeiler kennis te maken met wedstrijdzeilen. We bezoeken ieder jaar een paar leuke evenementen, waaronder de Dutch Dragoon Cup op het Veerse Meer in oktober.

Wil je meer weten over het jeugdzeilen bij de ZVN? cwo-jeugd@zvnoordwijk.nl

Ook voor volwassenen bieden wij mogelijkheden om zelfstandig te leren zeilen. Je kunt daarvoor hetzelfde mailadres benaderen.