Boardsports

De ZVN heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een gerespecteerde zeilvereniging naar een veelomvattende watersportvereniging. Vooral de boardsports hebben binnen onze vereniging de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Onder boardsports verstaan we alle watersporten waarbij een board of surfplank wordt gebruikt.

Mogelijke boardsports ZVN zijn:
Kitesurfen (inclusief hydrofoilen en wave boarden)
Suppen (stand-up paddle surfen, met als varianten Hydrofoil Sup en Waveboarden)
– Windsurfen
– Bodyboarden
– Skimboarden
Golfsurfen (waaronder ook Longboard surfen en Hydrofoil surfen)

Boardsports zijn op dit moment de snelst groeiende groep activiteiten binnen de ZVN, waarbij de disciplines kitesurfen en suppen de lijst aanvoeren. De vereniging heeft een bestuurslid dat zich voornamelijk bezighoudt met boardsports en fungeert als aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen of andere belangrijke zaken ten behoeve van boardsports. Ook bestaat er binnen de vereniging een boardsports commissie, ook wel de KISS commissie genoemd. Deze commissie bestaat uit een aantal actieve vrijwilligers die zich bezighouden met de organisatie van evenementen, wedstrijden, trainingen enzovoorts.

Enkele voordelen van boardsports bij de ZVN:
Splinternieuw clubgebouw anno 2021, dat jaarrond beschikbaar is. De uitgebreide faciliteiten vind je elders op deze website.
Een Walschipper die gedurende het seizoen dagelijks toezicht houdt op en rond het water. Een AED en EHBO materiaal staan tot diens beschikking.
De club beschikt over haar eigen reddingboot (RIB) en een trekker om deze te lanceren.
Bij de ZVN is gebruik van een zelf-ontwikkelde lycra met nood faciliteit voorgeschreven, wat bijdraagt aan je veiligheid in geval van calamiteiten.
Lidmaatschap bij Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) waarbij de Sportzeker kitesurf verzekering is inbegrepen.
Compressor voor het opblazen van kites en opblaasbare SUP’s.
De ZVN heeft de beschikking over een aantal leen SUP’s en golfsurfboards.
Er worden regelmatig downwinders en andere events georganiseerd. Om hiervan op de hoogte te blijven kun je jezelf aanmelden op de ZVN Kitesurf app en mailing.