Zo’n 30 van onze enthousiaste ZVN surfkids strijden op zondag 17 september om het surfpodium in de categorieën Advanced en Beginner. En wat zijn de surfcondities geniaal!  Ondanks wat lichte regen en een windje is de sfeer op het water en aan de kant opperbest.

Geheel in ‘World Surf League’ stijl wordt vanaf het strand verslag gedaan van de actie op het water. De vijfkoppige jury deelt punten uit voor: zelfstandig inpeddelen, staan, down the line, de golf helemaal uitrijden en ook een ‘sick trick’ levert een punt op. Na 6 heats in de voorrondes bepalen de scores van de vijf beste golven de finalisten.

De ereplaatsen zijn voor:

  • In de B categorie een mooie eerste plek voor Marly (18 punten); Anne werd tweede met 15 punten en de derde plaats met 12 punten was voor Sybren. Hulde!
  • In de A categorie wist Noah zijn positie te behouden; hij werd eerste met 18 punten. Een knappe tweede plek voor Ryan met 15 punten, met op zijn hielen Madelon met een score van 14 punten. Well done!

De prijsuitreiking wordt door Bowien van der Linden uitgereikt. Zij is regerend Sportvrouw van het Jaar en wereldkampioen Wingfoilen bij de dames in 2021. Bowien vertelt de kids enthousiast over haar passie voor de watersport en dat je met plezier en heel veel oefenen het hoogste niveau kunt bereiken. Mooie inspiratie voor de kids en ouders en voor het team. Dankjewel Bowien! 

Een zeer uitgebreid foto- en filmverslag van dit leuke evenement vind je ook op flickr.com/zvnoordwijk De foto’s zijn rechtenvrij en kunnen onbeperkt worden gebruikt zonder bronvermelding (deze foto’s zullen op een gegeven moment verwijderd worden, dus vergeet ze niet te downloaden als iets wilt bewaren).