Afgelopen weekeinde is bij de Zeilvereniging Noordwijk (ZVN) het Bries Open Noordwijk gevaren. De Bries Open is een jaarlijks terugkerend evenement bij de ZVN, dat gesponsord wordt de Beachclub “Bries” gelegen aan de Koningin Astrid Boulevard. De weersomstandigheden waren het gehele weekeinde best pittig te noemen. Op zaterdag 14 augustus stond er ruim 4 Bft. De zeilers hadden dan ook hun handen vol. Bij de F18 klasse waren het Sanne Wielenga (stuurvrouw) en Frank de Waard (bemanning) die na drie wedstrijden met drie keer een eerste plek het tussenklassement aanvoerden. Bij de F16 klasse waren dit de gebroeders Robin en Sander Mineur en in de Hobie 16 klasse Irian van Bers en Kyle de Haas. In de openklasse werd het tussenklassement aangevoerd door Willem Vink.


Aanvankelijk zagen de weersberichten voor zondag 15 augustus er gunstiger uit. Na aanvang van de start om 11.00 uur begon het steeds harder te waaien en al snel stond er een dikke 5 Bft. Vanwege de moeilijke omstandigheden op zondag moesten een aantal deelnemers helaas eerder naar de kant. Uiteindelijk werden er op zondag ook 3 wedstrijden gevaren en kon er een klassement over 6 wedstrijden worden opgemaakt. Van de 6 wedstrijden mocht er dan één wedstrijd worden afgetrokken. In de Hobie 16 klasse waren het vooral de jeugdleden van de ZVN, Irian van Bers, Kyle de Haas, Julia Dewor, Zenna Vervaeke, Elias Heijmeriks en Nikita van Beelen, die hun vaardigheden lieten zien op het water.

F18 klasse
1. Sanne Wielenga & Frank de Waard
2. Hans van Dam & Marius van Dam
3. Wik Becker & Lucas Schroder

F16 klasse
1. Robin Mineur & Sander Mineur
2. Anna Kroon & Matthijs Spijk

Hobie 16 klasse
1. Irian van Bers & Kyle de Haas
2. Julia Dewor & Zenna Vervaeke
3. Dick Jan Meijvogel & Elias Heijmeriks

Open klasse kleine boten
1. Willen Vink
2. Harry Brouwer & Willem van Zaanen

De organisatie van Bries open 2021 was prima voor elkaar en mede dankzij alle vrijwilligers kan worden teruggekeken op een geslaagd evenement.