De afgelopen winter heeft een groep vrijwillige klussers weer hard gewerkt aan allerlei clubmaterialen. Spullen die je op het strand gebruikt staan vaak bloot aan wind zand en regen, al met al geen goede combinatie voor de levensduur ervan zoals je wel zult begrijpen!

Natuurlijk kunnen we al die dingen naar een garage of een onderhoudsbedrijf brengen maar dan zouden we al snel de contributie weer moeten verhogen, want onderhoud laten plegen is kostbaar! De hele winter door is er elke maandagmorgen geklust in de Bierman garage. Voor de nieuwe(re) leden onder ons; De Bierman garage was zoals de naam al zegt ooit een echt garagebedrijf op de Quarles van Uffordstraat. Nadat de gemeente er eigenaar van werd, heeft de ZVN hem enkele jaren gehuurd waarna hij al bijna 10 jaar geleden door ons is gekocht. Hoewel ik er in eerste instantie niet erg warm voor liep is het toch echt wel een goede zet geweest. Het is een enorme ruimte van zo’n 1.200 m2. In de winter is het de stalling voor veel boten en trailers van onze leden, maar dat is niet het enige wat er staat! De zeecontainers, de complete feesttent, het startschip Orka, de boten van de jeugdopleiding, de semafoor en nog veel meer spullen zijn er opgeslagen!

Zoals de titel van dit stukje al zegt wil ik hierbij graag de gehele klusploeg in het zonnetje zetten en bedanken voor hun tomeloze inzet de afgelopen winter!

Want wat is er weer allemaal gedaan:

  • De wegtrailer van de Orka en Rescue is helemaal aangepakt en kan weer veilig de weg op met nieuwe (oploop)remmen en verlichting.
  • De strandtrailers hebben groot onderhoud gehad en zijn voorzien van nieuwe lagers, koppelingen en lieren.
  • De jeugdboten zijn voorzien van een nieuwe slijtlaag en verder nagekeken.
  • De semafoor is nagelopen, en behandeld waar nodig.
  • De Orka is weer gereed gemaakt voor het komend wedstrijdseizoen.
  • Alle tafelbladen uit het clubhuis en van terras, zijn weer voorzien van nieuwe laklagen.
  • In de Biermangarage zelf is nieuwe ledverlichting aangebracht en zijn er nieuwe stellingen gemaakt voor de Semafoor.

Bedankt mannen! Dankzij jullie kluswerk kunnen we het nieuwe seizoen weer beginnen met een vliegende start en met goeie spullen!

Wie zijn deze klussers; Pieter v.d. Brink, Wil v.d. Bent sr., Gijs van Kan, René Passchier, Willem Lindhout en Willem Vink. Dus kom je een van deze mannen tegen op de club mag je ze gerust bedanken of een drankje aanbieden! Wie ik ook nog even in het zonnetje wil zetten zijn Leen en Elly v.d. Bent want zij hebben er de hele winter weer voor gezorgd dat het clubhuis er netjes uit kwam te zien na een gezellig weekend, ook altijd weer een hele klus!

Eind deze maand gaan we alweer beginnen met het clubhuis “seizoen klaar” te maken en komen de zeecontainers weer naar het strand en begin mei de boten uit de Bierman of andere opslagplekken.