Op vrijdagmiddag 20 augustus Tussen 14:00 en 17:00 uur organiseert de ZVN een “opstapdag” voor (niet-)leden. Hierdoor kan er vrijblijvend kennis worden gemaakt met onze brandingsporten zeilen, golfsurfen en/of suppen.

Er liggen een aantal catamarans klaar voor een tochtje, met stuurman/vrouw. Drie daarvan zijn speciaal geschikt voor de jeugd vanaf 10 jaar. Op de meeste boten kan één persoon mee, op sommige twee. Een vaartochtje duurt, inclusief korte instructie vooraf, ongeveer een uur.

Er zijn diverse supboards of surfboard beschikbaar, met instructeurs. Iedereen met een normale conditie en niet die bang is om flink nat te worden, kan zich melden. 

Vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt opstappen bij de opgetuigde catamarans of klaargelegde sup- of surfboards. Je komt bij onze vereniging via de strandafrit 10 bij het Palaceplein (we zitten aan de zuidzijde van het grote gebouw, naast de NRB). 

De opstapmiddag gaat door voor het zeilen als de wind niet sterker is dan 12 knopen (kts), voor suppen als de zee vlak is en golfsurfen als er voldoende golven zijn. De windverwachting & golfhoogte check je bijvoorbeeld via windfinder. De echte wind (zoals die nu is) vind je op de website van de ZVN.

Nog een aantal praktisch zaken; het is handig om een wetsuit mee te nemen, maar perse nodig is dat niet, we hebben ze, net als zwemvesten, te leen. Neem wel zwemkleding, een handdoek en zonnebrand mee. Na afloop kun je een drankje drinken in ons nieuwe clubhuis.

Heb je vragen of wil je meedoen; stuur een mail aan opendag@zvnoordwijk.nl.

Tot ziens op vrijdag 20 augustus!